Klubbfakta

Telefon klubbhus: 69 22 30 49
Klubbfarge: Blå Trøye, hvit bukse Reservefarge: Rød trøye, hvit bukse

Historien

Rakkestad Idrettsforening ble stiftet 11. november 1914. Foreningen har sitt utspring i Rakkestad Sportsforening som startet i 1906. Etter unionsoppløsningen ble foreningen hetende Rakkestad Idrettsforening, og fikk sitt første styre bestående av formann Sven Schander, nestformann Alf Mjørud, sekretær Enok Schander og kasserer Johan Solstad. I oppstarten var fotball eneste gruppe, men etterhvert dukker flere grupper opp. I dag teller RIF fem forskjellige undergrupper. Fotball, turn, håndball, skøyter og ei nystarta innebandygruppe. Tennis, friidrett og volleyball er p.t. hvilende grupper.

Store idrettsnavn

Rakkestad Idrettsforening har huset flere store idrettsnavn i de forskjellige gruppene opp gjennom tidene. Blant mange gode idrettsfolk kan nevnes Arild Bredholt som vant ti norgesmesterskap i 10-kamp på 60- og 70-tallet. Mikael Schie vant to norgesmesterskap i 10-kamp, og han ble også juniormester i stavsprang. Sigrid Sundbye tok et norgesmesterskap på skøyter mens hun ennå var medlem av RIF, senere tok hun flere NM-titler for ASK. I nyere tid har som kjent RIF oppfostret Bent Skammelsrud, som var en fremtredende spiller for Rosenborg gjennom mer enn ti år. Fotballstøvlene ble lagt på hylla etter sesongen 2002. Bent ble også gullklokkemann på landslaget, og han står bokført med 38 landskamper og 6 landslagsmål.

Kulturprisen

Rakkestad IF Fotball fikk Rakkestad kommunes kulturpris i 1997.

Fair play

Rakkestad IF Fotball ble kåret til Østfolds Fair Play klubb 2011.